Wanneer:
3 november 2018 @ 12:00 – 13:00
2018-11-03T12:00:00+01:00
2018-11-03T13:00:00+01:00
Waar:
Sporthal De Meerkamp
Van der Hooplaan 239
1185 LN Amstelveen
Nederland
Kosten:
€ 5,00
Contact:
Michael Weber
06-46087776
Fit-test in Sporthal De Meerkamp @ Sporthal De Meerkamp | Amstelveen | Noord-Holland | Nederland

Galm 55 plus fit-test op zaterdag 3 november in sporthal De Meerkamp
Amstelveen 8 oktober 2018. Het sportstimuleringsproject GALM “Groninger Actief Leven Model” draait nu al vanaf oktober 2002 zijn lessen. Inmiddels doen er 400 deelnemers met veel plezier mee aan de conditielessen. “Het is goed voor de gezondheid, conditie en fitheidsgevoel,” zegt Michael Weber (Weber Sports) projectuitvoerder van GALM. Met dit project wil de gemeente Amstelveen, Sportbedrijf Amstelveen en Weber Sports de 55 plusser aan het sporten krijgen en houden. De deelnemers van de afgelopen jaren zijn stuk voor enthousiast over de lessen. Het is niet alleen een mooie gelegenheid om te gaan bewegen, maar ook een prima plek om mensen te ontmoeten.

Ervaringen van deelnemers
“De wekelijkse gymles is een aansporing om iets aan beweging te doen. De lessen zijn erg afwisselend en dat daagt ertoe bij dat het uur om is voor je het weet. Ik ga er met veel plezier naar toe,” zegt Alie (82). Mitch (56) die sinds 1 jaar bezig is met de conditielessen is erg tevreden met de lessen en met zijn teamgenoten. “Er wordt goed gesport en veel gelachen!” Voor veel deelnemers is het sociale aspect net zo belangrijk als het gezondheidsaspect. “Na 15 jaar voelt het als een familie. Mijn conditie is van een jonge bloem dankzij het uitgebalanceerde programma van Michael” zegt Anne-Marie (70) een deelneemster van het eerste uur. Flip (65) geeft aan sinds hij de lessen volgt minder pijn te hebben, minder medicijnen te gebruiken, minder gewicht te hebben en meer conditie. ”GALM werkt!”, zegt hij vol trots.

55+ fit-test
Uit onderzoek blijkt, dat het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt voor de kwaliteit van leven. Daarom biedt de gemeente Amstelveen en Sportbedrijf Amstelveen in samenwerking met de Weber Sports op zaterdag 3 november in sporthal de Meerkamp een fitheidstest voor 55+. De uitgebreide fitheidstest wordt gedaan onder medisch toezicht. Na de fit-test kunt u besluiten de GALM lessen te gaan volgen of een andere beweegvorm op te pakken.

GALM lessen
De GALM lessen zijn voor iedereen geschikt, het niveau wordt aan de deelnemer aangepast.
We zetten de voordelen voor u op een rijtje:
• Gedurende 10 weken deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten in het introductieprogramma en vervolgens nog 20 weken sporten in het vervolgprogramma;
• Alle sportlessen worden gehouden in Sporthal De Meerkamp en gymlokaal de Landtong 12 in Amstelveen in de ochtend, middag en avond uren;
• De kosten worden laag gehouden, u betaalt omgerekend slechts € 4,25 per les en € 5,00 voor de fit-test;
• Alle lessen worden verzorgd door een speciaal opgeleide bewegingsdocent.
Tijdens het introductieprogramma worden verschillende sporten beoefend om de conditie, lenigheid, kracht en snelheid te verbeteren. Het beleven van plezier in de sport staat voorop. Na het introductieprogramma krijgt u een bewegingsadvies. Daarna kunt u doorgaan met het bewegingsvervolgprogramma van 20 weken. Tenslotte kunt u de sportieve leefstijl doorzetten in clubverband of in de groep verder blijven sporten.

Aanmelden
U kunt zich via email of telefonisch opgeven voor de GALM Fit-test. Kunt u dan de volgende gegevens doorgeven? Naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon, e-mailadres en hoe laat u getest wilt worden (ieder kwartier tussen 09.30 uur en 12.00 uur).

Meer informatie
Voor meer informatie of voor de inschrijving van de fit-test kunt u contact opnemen met:
Michael Weber
Sportbedrijf Amstelveen / Weber Sports
Tel: 020-3792523/06-46087776
info@webersports.net
www.webersports.net