Wanneer:
31 oktober 2017 @ 19:00 – 21:30
2017-10-31T19:00:00+01:00
2017-10-31T21:30:00+01:00
Waar:
De nieuwe bankrashal
Pandora 4
1183 Amstelveen
Nederland
Kosten:
10,- euro
Contact:
Joris van Soerland
088-8585100

Op dinsdag 31 oktober opent de besturenacademie om 19.00 uur in De Nieuwe Bankrashal met een bijeenkomst over de sociale veiligheid bij sportverenigingen.

Thema’s als grensoverschrijdend gedrag, het aanvragen van een VOG, opstellen van een protocol en gedragsregels, trainen van coaches en trainers op het herkennen van grensoverschrijdend gedrag en gerelateerde onderwerpen komen aan de orde.

Het Sportbedrijf Amstelveen heeft de Mixed HockeyClub Amstelveen (MHCA) gevraagd deze avond te verzorgen. Zij zijn al langere tijd actief bij het vorm geven aan een gedragscode rondom seksuele intimidatie. Een taak die alle hockeyverenigingen vanuit de Hockey Bond toegeschoven hebben gekregen. Hiervoor hebben zij een commissie Sociale Veiligheid samengesteld. Omdat het thema seksuele intimidatie vrij beperkt is, pakken zij ook andere vormen van intimidaties binnen de hockeyvereniging op.

Zij zijn voortvarend aan de slag gegaan en blijken inmiddels binnen Amstelveen maar zelfs landelijk ver vooruit te lopen met het vormgeven aan dit thema.
Behalve het aanstellen van een Vertrouwens Contact Persoon, het trainen van alle trainers, coaches en vrijwilligers, het gezamenlijk opstellen van sociale regels en omgangsvormen en deze zichtbaar tonen in de club, willen zij nog meer organiseren.
Denk aan uitwisseling van ervaringen met andere clubs, het maken van jasjes voor de scheidsrechters met daarop de gedragsregels, t-shirts voor vrijwilligers, meer trainingen geven voor eigen club maar ook voor andere sportverenigingen in Amstelveen, meer doen in de communicatie over dit onderwerp, enzovoort.

Huub Brinkhof (ouder jeugdlid), Ellis Abbema (vertrouwens contact persoon), Larissa Severien (ledenadministratie) en Martien van Rijn (ouder jeugdlid) zullen jullie in een interactieve avond meenemen bij hun zoektocht in het vorm geven aan deze complexe thema’s. Zij zullen met jullie de resultaten delen die zij tot nu toe hebben bereikt.

Daarnaast kunnen zij ook na deze avond professionele ondersteuning bieden bij uw vereniging om het thema Sociale Veiligheid vorm te geven.

Aanmelden
Stuur een e-mail naar info@sportbedrijfamstelveen.nl. Vermeld hierin dat je wilt deelnemen aan de workshop,  je naam, de naam van jouw sportvereniging of organisatie (indien van toepassing), e-mail adres en telefoonnummer. Na inschrijving ontvangt u een e-mail met een betaal link.