Tijdens het sportgala op vrijdag 9 februari 2017 zal bekend gemaakt worden wie zich sporter van het jaar 2017 in Amstelveen mag noemen.

Genomineerd zijn:

Katja speelt in het rode shirt

Katja Snoeijs
Katja Snoeijs, de snelle spits van VV Alkmaar en aanvoerder van de ploeg, speelt inmiddels drie seizoenen onder leiding van trainer Gideon Dijks. Deze Amstelveense speelde in haar jeugd tussen de jongens bij Sporting Martinus in Amstelveen en heeft uiteindelijk de overstap gemaakt via Fortuna Wormerveer (Topklasse A) en Telstar naar VV Alkmaar. Katja is topscorer van de eredivisie vrouwen voetbal seizoen 2016/2017 geworden. Zij scoorde in mei een hattrick in de wedstrijd tussen Telstar WNH tegen PEC Zwolle.

Zij staat voor dit seizoen opnieuw bovenaan in de topscorerslijst.

In mei van dit jaar werd zij voor het eerst opgeroepen voor een selectie training voor oranje. Hoewel de keuze dit jaar op haar concurrente voel, verwachten wij haar het komende jaar toch echt in oranje!
Katja studeert naast haar topsportbestaan aan de ALO (Opleiding voor Lichamelijke Opvoeding, red.) en hoopt over een jaar haar diploma voor gymleraar op zak te hebben.

Katja Snoeijs presteert op het hoogst haalbare niveau in het damesvoetbal en verdient daarom de nominatie voor sporter van het jaar.

Erwin Zuijdervelt
Zwemmer Erwin Zuijdervelt staat al jaren op het podium met een indrukwekkende lijst eretitels die hij elk jaar weer in de wacht sleept. Hij maakt deel uit van de estafette team(s) van AZ & PC de Futen, een vereniging die al jaren in de top van het Nederlandse zwemmen meedraait.

In 2017 is hij Nederlands kampioen:
• 4×200 meter vrijeslag korte baan gemengd 200-239 jaar
• 1500 meter vrijeslag lange baan heren 40-44 jaar
• 3000 meter vrijeslag open water heren 40-44 jaar

De titel Nederlands Kampioen Open Water vrijeslagklassement heren 40-44 jaar behaalde hij in 2016 ook al net als in 2015 samen met de titels:
• Nederlands Kampioen 800 meter vrijeslag korte baan 40-44 jaar
• Nederlands Kampioen 800 meter vrijeslag lange baan 40-44 jaar
• Nederlands Kampioen 1500 meter vrijeslag lange baan 40-44 jaar
• Nederlands Kampioen vrijeslag Open water 40-44 jaar

Kortom een sporter die al jaren aan de top van het Nederlandse zwemmen staat en zeker een nominatie als sporter van het jaar verdient.

Daniel Gebru

Paralympisch wielrenner Daniel Abraham Gebru is wereldkampioen tijdrijden geworden. Op het parcours rond Pietermaritzburg in Zuid-Afrika was hij sneller dan alle concurrenten. Voor Gebru, voor wie 2017 ook een speciaal jaar is omdat hij zijn Nederlandse paspoort kreeg, is het zijn eerste wereldtitel. In Pietermaritzburg leidde Gebru van begin tot eind in de C5-handicapklasse.

Daarnaast is Daniel Nederland kampioen geworden bij de Elite zonder contract tijdrit en Nederland kampioen op de weg bij de aangepaste wielrenner.

Daniel was vorig jaar, na het winnen van de Olympische medaille ook genomineerd voor sporter van het jaar. Na de resultaten van dit jaar verdient hij opnieuw een nominatie.