Beste verenigingen, sportgroepen en welzijnsorganisaties,

Dit jaar organiseert het Sportbedrijf de sport- en gezondheidsmarkt in combinatie met de opening van de Beweegbox en de nieuwe turnhal bij de Ben Goudsmithal, Sportlaan 29 te Amstelveen. Het evenement duurt van 11:00-15:00 uur. U kunt vanaf 10:00 uur opbouwen.

Het Sportbedrijf hoopt op de medewerking van alle sportverenigingen en sportorganisaties om met dit evenement aan Amstelveen te laten zien wat de stad te bieden heeft op het gebied van sport en beweging.

Opening Beweegbox, turnhal en gymfeest
Op zaterdag 14 juli worden in de ochtend de Beweegbox en de turnhal officieel geopend door de wethouder sport.
Vanaf dat moment is er in samenwerking met de KNGU en de turnverenigingen een gymfeest in de turnzaal waarbij er een vooraanstaande turntopper een demonstratie zal geven op de diverse toestellen. We verwachten dat dit alleen al veel bezoekers trekt.

Sportmarkt wordt sportfestijn
Maar er is meer. We willen verenigingen en sportorganisaties een podium bieden om hun sport écht te laten zien. De routing van de bezoekers zal zo uitgezet worden dat zij vanaf de tribune van de aangrenzende Ben Goudsmithal kunnen kijken naar sporters in de hal, die hun sport in de vorm van bijvoorbeeld trainingen of demonstraties laten zien.

De tribune van de Ben Goudsmithal loopt over in de tribune van de turnhal en de Beweegbox. Vanaf die tribune kunnen de bezoekers naar het gymfeest in de turnzaal en de activiteiten in de Beweegbox kijken, waarna zij door de door de Beweegbox geleid worden. In de Beweegbox kunnen kinderen de interactieve mogelijkheden van de Beweegbox uitproberen.

De route leidt dan naar buiten waar de sportmarkt naar het buitenterrein van zwembad De Meerkamp zal leiden. Bezoekers aan de sportmarkt kunnen gratis zwemmen in De Meerkamp waar in het buitenbad de zwemverenigingen hun sport kunnen laten zien. Op het buitenterrein van De Meerkamp kunnen bezoekers deelnemen aan basketbal, beachvolleybal, diverse buitensporten en de activiteiten van Beweegbus.

In deze opzet is het niet mogelijk een demonstratie bij of naast de kraam te geven. Aan de andere kant krijgt een vereniging/organisatie in de sporthal of op het buitenterrein alle ruimte écht te laten zien wat de sport inhoudt en is flyeren bij de eigen activiteiten geen enkel probleem.

Kraam huren?
De kosten voor een kraam bedragen € 40 voor een hele kraam (±4 meter) en € 20 voor een halve kraam. Naar aanleiding van het aantal aanmeldingen zullen we de kramen indelen.

Uw vereniging laten zien!
Wilt u uw vereniging aan Amstelveen laten zien?
In blokken van een kwartier kunt u trainingen, demonstraties en clinics laten zien aan Amstelveen. U kunt meerdere kwartieren aansluitend reserveren. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen, delen we de zaal en het buitenterrein in. Mochten er meer inschrijvingen zijn, dan ruimte in de Ben Goudsmithal, is de sporthal van De Meerkamp ook beschikbaar.

Inschrijven
Om mee te doen aan de sportmarkt is het niet verplicht om een kraam te huren.
U meldt zich aan door de antwoorden op de vragen van het inschrijfformulier te e-mailen naar info@sportbedrijfamstelveen.nl
Klik hier voor het inschrijfformulier.

Laat Amstelveen weten dat je op de sport- en gezondheidsmarkt staat!
Is uw organisatie of vereniging ook enthousiast en willen jullie laten zien hoe leuk jullie sport is? Laat dan op Social Media weten dat jullie meedoen! Geef ons een mailtje met de link naar het bericht en wij delen, liken, retweeten alles!!

Wij zien u graag op de sport- en gezondheidsmarkt van 2018!